top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Korvstroganoff med ris

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)

550 g falukorv (eller byt ut mot chorizo för extra hetta)

1 gul lök

1 msk olja

3 msk tomatpuré

3 dl grädde

1 msk japansk soja

1 tsk dijonsenap

1 tsk italiensk salladskrydda

1 msk kalvfond

Salt & svartpeppar


Gör så här:

1. Skär korven i strimlor.

2. Skala och hacka löken.

3. Hetta upp olja i en panna och fräs lök och korv tills de får lite färg.

4. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa 1 minut.

5. Häll i grädden, soja, dijonsenap,kalvfond och italiensk salladskrydda.

6. Låt småputtra ca 10 minuter tills såsen tjocknat.

7. Smaka av med salt & peppar.

Servera med ris och en fräsch sallad.

👉 Tips! Byt ut falukorven mot chorizo om du vill ha mer kryddig smak.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page