Korvstroganoff med ris
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 30 okt.

Ingredienser (4 portioner)
550 g falukorv (eller byt ut mot chorizo för extra hetta)
1 gul lök
1 msk olja
3 msk tomatpuré
3 dl grädde
1 msk japansk soja
1 tsk dijonsenap
1 tsk italiensk salladskrydda
1 msk kalvfond
Salt & svartpeppar
Gör så här:
1. Skär korven i strimlor.
2. Skala och hacka löken.
3. Hetta upp olja i en panna och fräs lök och korv tills de får lite färg.
4. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa 1 minut.
5. Häll i grädden, soja, dijonsenap,kalvfond och italiensk salladskrydda.
6. Låt småputtra ca 10 minuter tills såsen tjocknat.
7. Smaka av med salt & peppar.
Servera med ris och en fräsch sallad.
👉 Tips! Byt ut falukorven mot chorizo om du vill ha mer kryddig smak.









