top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Klassisk lasagne

  • homelifewithdiana
  • 6 nov.
  • 1 min läsning

ree

Ingredienser (4–6 portioner)

Köttfärssås:

500 g köttfärs

1 stor gul lök

2 vitlöksklyftor

400 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

2 msk torkad oregano

2 msk torkad basilika

1 msk paprikapulver

2 tsk svartpeppar

1 msk kalvfond

1 msk smör eller olja för stekning

(Valfritt: 1 riven morot för sötma)





Ostsås:

3 msk vetemjöl

5 msk smör

1 liter mjölk

3 dl riven mozzarella

½ tsk salt

½ tsk paprikapulver

En nypa riven muskot

Maizena till redning (vid behov)

Övrigt:

Lasagneplattor


Gör så här

Ugn 225°C.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör eller olja. Tillsätt köttfärsen och stek tills den smular sig och fått färg. Häll i krossade tomater, tomatpuré, kryddor och kalvfond. Låt såsen sjuda ca 15 minuter. (Tillsätt ev. riven morot.)


  2. Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och späd med hälften av mjölken under vispning.Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp tills såsen tjocknar.

    Rör ner osten, krydda med salt, paprikapulver och muskot.

    Om du vill ha den extra krämig – rör ut lite Maizena i kall mjölk och vispa ner.

    Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en ugnsfast form.

    Avsluta med ett lager ostsås på toppen.


  3. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.

    Känn med provsticka om lasagneplattorna är mjuka.

    Ta bort folien och grädda ytterligare 10–15 minuter tills lasagnen fått fin gyllene yta.


Servera med en fräsch grönsallad,Lasagnen blir nästan ännu godare dagen efter!


 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page