top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Karamelliserad lök-dipp

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.

ree

Ingredienser:

3 gula lökar, tunt skivade

2 msk smör

1 msk olivolja

1 msk brunt socker (valfritt, men ger mer karamellsmak)

1 tsk worcestershiresås

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

Salt & svartpeppar


Gör så här:

1. Karamellisera löken:

Smält smör och olja i en stekpanna på låg värme.

Lägg i löken och låt den steka långsamt 25–30 minuter tills den är mjuk och gyllene.

Tillsätt socker och worcestershiresås mot slutet och låt puttra in.

2. Dippen:

Låt löken svalna lite.

Hacka den grovt och blanda med crème fraiche och majonnäs.

Smaka av med salt & peppar.

3. Servering:

Ställ kallt minst 30 minuter innan servering så smakerna hinner utvecklas.

Tips: Passar perfekt till chips, grönsaksstavar eller som tillbehör till burgare.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page