top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Julmustglaze

  • homelifewithdiana
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 25 okt.

ree

Perfekt till revben, julskinka, brysselkål eller andra godsaker på julbordet.

Ingredienser:

8 dl julmust

1⁄2 dl japansk soja

1 kanelstång

3 nejlikor

1 stjärnanis

1⁄2 tsk chiliflakes

2 pomeransskal

2,5 dl ljus sirap

2 msk maizena (valfritt, för tjockare konsistens)


Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser i en kastrull.

2. Låt koka ner på medelvärme tills ungefär hälften återstår.

OBS( Rör då och då så det inte bränns)

3. Om du vill ha en tjockare glaze – rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner i glazen mot slutet.

4. Låt svalna lite, pensla sedan på kött, grönsaker eller använd som dippsås.


Tips: Glazen går utmärkt att förvara i en glasburk i kylen upp till en vecka – bara värm upp den lätt innan användning.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page