Julmustglaze
- homelifewithdiana
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 25 okt.

Perfekt till revben, julskinka, brysselkål eller andra godsaker på julbordet.
Ingredienser:
8 dl julmust
1⁄2 dl japansk soja
1 kanelstång
3 nejlikor
1 stjärnanis
1⁄2 tsk chiliflakes
2 pomeransskal
2,5 dl ljus sirap
2 msk maizena (valfritt, för tjockare konsistens)
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en kastrull.
2. Låt koka ner på medelvärme tills ungefär hälften återstår.
OBS( Rör då och då så det inte bränns)
3. Om du vill ha en tjockare glaze – rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner i glazen mot slutet.
4. Låt svalna lite, pensla sedan på kött, grönsaker eller använd som dippsås.
Tips: Glazen går utmärkt att förvara i en glasburk i kylen upp till en vecka – bara värm upp den lätt innan användning.









