top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Färsbiffar med fetaost & krämig

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 22 aug.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 31 okt.


ree

Ingredienser


Biffar

1 ägg

½ dl ströbröd

½ dl mjölk

2 klyftor vitlök, rivna

½ tsk salt

2 msk färsk persilja, finhackad

150 g fetaost

1 krm svartpeppar

500 g blandfärs

1 tsk torkad timjan

1 msk smör (till stekning)


Svampsås

3 dl grädde

1 dl vatten potatisvatten

½ köttbuljongtärning (eller 1 msk kalvfond)

2 tsk majsstärkelse

½ msk japansk soja

1 lök, skivad

400 g svamp, skivad



Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en liten skål. Låt svälla i några minuter.

  2. Lägg blandfärs och ägg i en bunke. Tillsätt ströbrödsblandningen.

  3. Smula ner fetaosten och tillsätt riven vitlök, persilja, salt, peppar och timjan.

  4. Rör ihop till en jämn smet och forma till biffar.

  5. Stek biffarna i smör och lite olivolja på medelhög värme tills de får fin gyllene yta på båda sidor. Ta upp och lägg åt sidan.


Sås

  1. I samma stekpanna: fräs svamp och lök tills de fått färg.

  2. Häll på potatisvatten (eller vanligt vatten), grädde, buljong och soja.

  3. Red eventuellt med majsstärkelse för en tjockare sås.

  4. Låt koka ihop någon minut under omrörning.

  5. Lägg tillbaka biffarna i såsen och låt sjuda under lock i ca 8 minuter.


Servera biffarna med potatis, ris eller potatismos – och gärna en fräsch grönsallad vid sidan.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page