top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Friterad mini-burrata med tomatsallad & bröd

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 20 okt.

ree

Ingredienser (4 portioner)

Friterad burrata

4 st mini-burrata

0,5 dl vetemjöl

1 ägg, uppvispat

1 dl panko

Salt & peppar

Neutral olja, att fritera i


Tomatsallad

3 tomater, i bitar

1⁄2 rödlök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finriven

2 msk olivolja

Havssalt & svartpeppar

1 kruka färsk basilika

Till servering

Stekt eller rostat bröd (t.ex. surdegsbröd)


Gör så här:

1. Förbered burrata:

Torka av burratan med hushållspapper.

Vänd i mjöl, doppa i ägg och sedan panko. Krydda med salt & peppar.

2. Fritera: Hetta upp oljan till 180°C.

Fritera burratan tills de får fin gyllene färg.

Lyft upp och låt rinna av på papper.

3. Tomatsallad: Blanda tomater, rödlök, vitlök, olivolja, basilika, salt & peppar i en skål.

Smaka av och låt stå en stund för att utveckla smakerna.

4. Servering:

Lägg tomatsalladen på en skiva stekt/rostat bröd.

Toppa med den nyfriterade burratan.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page