Friterad mini-burrata med tomatsallad & bröd
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 20 okt.

Ingredienser (4 portioner)
Friterad burrata
4 st mini-burrata
0,5 dl vetemjöl
1 ägg, uppvispat
1 dl panko
Salt & peppar
Neutral olja, att fritera i
Tomatsallad
3 tomater, i bitar
1⁄2 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finriven
2 msk olivolja
Havssalt & svartpeppar
1 kruka färsk basilika
Till servering
Stekt eller rostat bröd (t.ex. surdegsbröd)
Gör så här:
1. Förbered burrata:
Torka av burratan med hushållspapper.
Vänd i mjöl, doppa i ägg och sedan panko. Krydda med salt & peppar.
2. Fritera: Hetta upp oljan till 180°C.
Fritera burratan tills de får fin gyllene färg.
Lyft upp och låt rinna av på papper.
3. Tomatsallad: Blanda tomater, rödlök, vitlök, olivolja, basilika, salt & peppar i en skål.
Smaka av och låt stå en stund för att utveckla smakerna.
4. Servering:
Lägg tomatsalladen på en skiva stekt/rostat bröd.
Toppa med den nyfriterade burratan.









