Fläskdumplings
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 20 okt.

Ingredienser
Fyllning
500 g fläskfärs
2 salladslökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk färsk riven ingefära
2 msk soja
1 msk sesamolja
1 msk risvinäger (kan uteslutas)
1 tsk socker
1 äggvita
Salt & svartpeppar
Deg (eller använd färdiga dumpling-/gyozapapper)
5 dl vetemjöl
2 dl kokande vatten
1 nypa salt
Till stekning
1 msk olja
1⁄2 dl vatten
Gör så här:
Deg (om du gör egen)
1. Blanda mjöl och salt i en bunke.
2. Häll i kokande vatten lite i taget och rör ihop till en deg.
3. Knåda smidig, täck med plast och låt vila 30 min. Kavla ut och stansa ut rundlar
(ca 8-10 cm).
Fyllning
1. Blanda fläskfärs med salladslök, vitlök, ingefära, soja, sesamolja, risvinäger, socker ochäggvita. Krydda med salt & peppar.
Forma dumplings
1. Lägg ca 1 tsk fyllning på varje degplatta.
2. Pensla kanterna med lite vatten, vik ihop till halvmåne och nyp ihop kanterna (vik gärna småveck).
Tillagning (gyoza-stil)
1. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i dumplingsarna och stek tills botten är gyllene.
2. Häll på vatten, täck med lock och låt ånga i 5–6 min tills de är genomkokta. Ta av locket och låt botten bli krispig igen.
Servera med
En dippsås på soja, risvinäger, sesamolja och lite chili.
Tips: Dumplings går att frysa – lägg råa dumplings på en bricka, frys in och förvara i påse. Stek/ånga direkt från frysen.









