top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Fläskdumplings

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 20 okt.

ree

Ingredienser

Fyllning

500 g fläskfärs

2 salladslökar, finhackade

2 vitlöksklyftor, rivna

1 msk färsk riven ingefära

2 msk soja

1 msk sesamolja

1 msk risvinäger (kan uteslutas)

1 tsk socker

1 äggvita

Salt & svartpeppar

Deg (eller använd färdiga dumpling-/gyozapapper)

5 dl vetemjöl

2 dl kokande vatten

1 nypa salt

Till stekning

1 msk olja

1⁄2 dl vatten


Gör så här:

Deg (om du gör egen)

1. Blanda mjöl och salt i en bunke.

2. Häll i kokande vatten lite i taget och rör ihop till en deg.

3. Knåda smidig, täck med plast och låt vila 30 min. Kavla ut och stansa ut rundlar

(ca 8-10 cm).


Fyllning


1. Blanda fläskfärs med salladslök, vitlök, ingefära, soja, sesamolja, risvinäger, socker ochäggvita. Krydda med salt & peppar.

Forma dumplings

1. Lägg ca 1 tsk fyllning på varje degplatta.

2. Pensla kanterna med lite vatten, vik ihop till halvmåne och nyp ihop kanterna (vik gärna småveck).

Tillagning (gyoza-stil)

1. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i dumplingsarna och stek tills botten är gyllene.

2. Häll på vatten, täck med lock och låt ånga i 5–6 min tills de är genomkokta. Ta av locket och låt botten bli krispig igen.


Servera med

En dippsås på soja, risvinäger, sesamolja och lite chili.

Tips: Dumplings går att frysa – lägg råa dumplings på en bricka, frys in och förvara i påse. Stek/ånga direkt från frysen.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page