top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Fluffiga frallor med mozzarella

  • homelifewithdiana
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 20 okt.

ree

Ingredienser

50 g smör

25 g färsk jäst

2 1⁄2 dl mjölk

1 msk socker

3⁄4 tsk salt

ca 6 dl vetemjöl special

1 ägg (till pensling)

3 msk sesamfrön (eller andra frön)

Riven mozzarella


Gör så här:


1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt socker och salt.

2. Smält smöret, häll i mjölken och värm till fingervarmt (37°C). Häll vätskan över jästen och rör om tills allt lösts upp.

3. Tillsätt nästan allt mjöl (spara lite till utbaket). Kör degen i maskin ca 10 minuter tills den är smidig. Är den för kladdig? Tillsätt lite extra mjöl.

4. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter tills degen dubblat sin storlek.

5. Klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.

6. Dela degen i 8 bitar. Lägg en rejäl nypa mozzarella i mitten på varje bit, nyp ihop noga och rulla till bollar. Lägg dem i formen.

7. Jäs under duk ytterligare ca 45 minuter.

8. Sätt ugnen på 200°C. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

9. Grädda mitt i ugnen i 17–20 minuter tills de är gyllene.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page