Fluffiga frallor med mozzarella
- homelifewithdiana
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 20 okt.

Ingredienser
50 g smör
25 g färsk jäst
2 1⁄2 dl mjölk
1 msk socker
3⁄4 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl special
1 ägg (till pensling)
3 msk sesamfrön (eller andra frön)
Riven mozzarella
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt socker och salt.
2. Smält smöret, häll i mjölken och värm till fingervarmt (37°C). Häll vätskan över jästen och rör om tills allt lösts upp.
3. Tillsätt nästan allt mjöl (spara lite till utbaket). Kör degen i maskin ca 10 minuter tills den är smidig. Är den för kladdig? Tillsätt lite extra mjöl.
4. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter tills degen dubblat sin storlek.
5. Klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper.
6. Dela degen i 8 bitar. Lägg en rejäl nypa mozzarella i mitten på varje bit, nyp ihop noga och rulla till bollar. Lägg dem i formen.
7. Jäs under duk ytterligare ca 45 minuter.
8. Sätt ugnen på 200°C. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
9. Grädda mitt i ugnen i 17–20 minuter tills de är gyllene.









