top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Fetaostfyllda köttbullar med tzatziki

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 20 okt.

ree

Ingredienser (ca 6 portioner)

1 kg blandfärs

2 ägg

3 dl mjölk

1 dl ströbröd

2 vitlöksklyftor, finrivna

150 g fetaost

1 knippe färsk persilja, hackad

Rivet skal från 1⁄2 citron

2 tsk paprikapulver

Salt & svartpeppar

Smör/olja till stekning

Till servering:

Tzatziki

Ris, bulgur,potatis

Fräsch sallad


Gör så här:

1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter.

2. Tillsätt färs, ägg, vitlök, smulad fetaost, persilja, citronskal, paprikapulver, salt & peppar.

3. Arbeta till en smidig färs. Rulla till köttbullar i önskad storlek.

4. Stek på medelvärme i smör/olja tills de fått fin yta runtom och är genomstekta.

Tips: vill du göra många samtidigt? Stek snabbt i panna för färg och efterstek klart i ugnen på 175°C.

5. Servera med tzatziki, ris/bulgur eller pitabröd och en fräsch sallad.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page