Fetaostfyllda köttbullar med tzatziki
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 20 okt.

Ingredienser (ca 6 portioner)
1 kg blandfärs
2 ägg
3 dl mjölk
1 dl ströbröd
2 vitlöksklyftor, finrivna
150 g fetaost
1 knippe färsk persilja, hackad
Rivet skal från 1⁄2 citron
2 tsk paprikapulver
Salt & svartpeppar
Smör/olja till stekning
Till servering:
Tzatziki
Ris, bulgur,potatis
Fräsch sallad
Gör så här:
1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter.
2. Tillsätt färs, ägg, vitlök, smulad fetaost, persilja, citronskal, paprikapulver, salt & peppar.
3. Arbeta till en smidig färs. Rulla till köttbullar i önskad storlek.
4. Stek på medelvärme i smör/olja tills de fått fin yta runtom och är genomstekta.
Tips: vill du göra många samtidigt? Stek snabbt i panna för färg och efterstek klart i ugnen på 175°C.
5. Servera med tzatziki, ris/bulgur eller pitabröd och en fräsch sallad.









