top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Bruschetta Pinsa med burrata & lufttorkad skinka

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 20 okt.

ree

Ingredienser (3-4 portioner)

1 pinsa- eller pizzabotten

1 dl crème fraiche

1 mozzarella, riven eller skivad

Svartpeppar


Tomatröra

3 tomater, tärnade

1⁄2 rödlök, finhackad

1 vitlöksklyfta, riven

2 msk olivolja

Salt & peppar

Färsk basilika

Topping

1 burrata

4–6 skivor lufttorkad skinka (t.ex. prosciutto) Valfritt

Färsk basilika


Gör så här:


1. Botten: Bred crème fraiche på pinsan, toppa med mozzarella och lite svartpeppar.

2. Grädda: Sätt in i ugnen på 225°C i ca 8–10 min tills osten smält och botten är krispig.

3. Tomatröra: Blanda tomat, rödlök, vitlök, olivolja, basilika, salt & peppar.

4. Montera: Toppa den varma pinsan med tomatröran, riv ner burratan över och lägg på

lufttorkad skinka.

5. Garnera med färsk basilika.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page