Bruschetta Pinsa med burrata & lufttorkad skinka
- Zaitex AB
- 29 sep.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 20 okt.

Ingredienser (3-4 portioner)
1 pinsa- eller pizzabotten
1 dl crème fraiche
1 mozzarella, riven eller skivad
Svartpeppar
Tomatröra
3 tomater, tärnade
1⁄2 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
2 msk olivolja
Salt & peppar
Färsk basilika
Topping
1 burrata
4–6 skivor lufttorkad skinka (t.ex. prosciutto) Valfritt
Färsk basilika
Gör så här:
1. Botten: Bred crème fraiche på pinsan, toppa med mozzarella och lite svartpeppar.
2. Grädda: Sätt in i ugnen på 225°C i ca 8–10 min tills osten smält och botten är krispig.
3. Tomatröra: Blanda tomat, rödlök, vitlök, olivolja, basilika, salt & peppar.
4. Montera: Toppa den varma pinsan med tomatröran, riv ner burratan över och lägg på
lufttorkad skinka.
5. Garnera med färsk basilika.









