top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Asiatisk råbiff i hjärtsallad

  • Skribentens bild: Zaitex AB
    Zaitex AB
  • 29 sep.
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 30 okt.


ree

Ingredienser (4 portioner)


300 g lövbiff (av bra kvalitet, finhackad)

1–2 msk soja

1 tsk sesamolja

1–2 tsk sriracha (efter smak)

2 msk majonnäs

Salt & svartpeppar

1 hjärtsallad (bladen används som små “skålar”)


Topping (valfritt):

Rostade sesamfrön

Finhackad salladslök

Koriander


Gör så här:

1. Finhacka lövbiffen riktigt smått.

2. Blanda köttet med soja, sesamolja, majonnäs och sriracha.

Smaka av med salt & peppar.

3. Skölj hjärtsalladen och lossa bladen så de bildar små båtar.

4. Lägg köttblandningen i salladsbladen.

5. Toppa ev. med rostade sesamfrön, salladslök eller färsk koriander.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page