top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Ricottafyllda pastasnäckor med spenat & zucchinitomatsås

  • homelifewithdiana
  • 3 nov.
  • 1 min läsning
ree
ree

Ingredienser (4 portioner)


Fyllda pastasnäckor

20–25 stora pastasnäckor (conchiglioni)

500 g färska champinjoner (eller annan svamp)

200 g färsk spenat

250 g ricotta

1 dl finriven parmesan

4 vitlöksklyftor, finhackade

1 äggula

½ tsk riven muskotnöt

Salt & svartpeppar

Olivolja & smör (till stekning)

riven mozzarella


Tomatsås med zucchini

1 zucchini, tärnad

2 vitlöksklyftor, finhackade

2 msk olivolja

1 msk tomatpuré

400 g krossade tomater

2 dl grädde

1 tsk oregano

Salt & peppar


Gör så här


  1. Mixa svampen fint i en matberedare. Stek torrt i panna tills vätskan kokat bort.

    Tillsätt smör och/eller olivolja, vitlök, salt och peppar. Låt svalna.

    Stek spenaten snabbt tills den släpper vätska. Lägg i isbad, krama ur och grovhacka.

    Lägg svamp, spenat, ricotta, parmesan, vitlök, äggula, muskot, salt och peppar i matberedaren.→ Mixa till en slät, krämig fyllning.

  2. Stek zucchini och vitlök i olivolja tills de fått lite färg.

    Rör ner tomatpuré och låt fräsa 1 minut.

    Tillsätt krossade tomater, grädde, oregano, salt och peppar.

    Låt sjuda i ca 10 minuter tills såsen tjocknar lätt.

  3. Koka pastasnäckorna 2 minuter kortare än anvisningen på förpackningen.

    Låt dem svalna något så de går att fylla.

  4. Häll hälften av zucchinitomatsåsen i botten av en ugnsform.

    Fyll snäckorna med ricottablandningen och lägg ovanpå såsen.

    Toppa med resten av tomatsåsen och rivna bitar mozzarella.

  5. Grädda i ugnen på 200°C i ca 15 minuter, tills mozzarellan smält och fått lätt färg.


Toppa med färsk basilika, extra parmesan och lite olivolja vid servering. Servera gärna med en grönsallad och ett glas kallt vitt vin eller bubbel.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page