Ricottafyllda pastasnäckor med spenat & zucchinitomatsås
- homelifewithdiana
- 3 nov.
- 1 min läsning


Ingredienser (4 portioner)
Fyllda pastasnäckor
20–25 stora pastasnäckor (conchiglioni)
500 g färska champinjoner (eller annan svamp)
200 g färsk spenat
250 g ricotta
1 dl finriven parmesan
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 äggula
½ tsk riven muskotnöt
Salt & svartpeppar
Olivolja & smör (till stekning)
riven mozzarella
Tomatsås med zucchini
1 zucchini, tärnad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 dl grädde
1 tsk oregano
Salt & peppar
Gör så här
Mixa svampen fint i en matberedare. Stek torrt i panna tills vätskan kokat bort.
Tillsätt smör och/eller olivolja, vitlök, salt och peppar. Låt svalna.
Stek spenaten snabbt tills den släpper vätska. Lägg i isbad, krama ur och grovhacka.
Lägg svamp, spenat, ricotta, parmesan, vitlök, äggula, muskot, salt och peppar i matberedaren.→ Mixa till en slät, krämig fyllning.
Stek zucchini och vitlök i olivolja tills de fått lite färg.
Rör ner tomatpuré och låt fräsa 1 minut.
Tillsätt krossade tomater, grädde, oregano, salt och peppar.
Låt sjuda i ca 10 minuter tills såsen tjocknar lätt.
Koka pastasnäckorna 2 minuter kortare än anvisningen på förpackningen.
Låt dem svalna något så de går att fylla.
Häll hälften av zucchinitomatsåsen i botten av en ugnsform.
Fyll snäckorna med ricottablandningen och lägg ovanpå såsen.
Toppa med resten av tomatsåsen och rivna bitar mozzarella.
Grädda i ugnen på 200°C i ca 15 minuter, tills mozzarellan smält och fått lätt färg.
Toppa med färsk basilika, extra parmesan och lite olivolja vid servering. Servera gärna med en grönsallad och ett glas kallt vitt vin eller bubbel.









