Morotskaka
- homelifewithdiana
- 6 nov.
- 1 min läsning

Ingredienser
1 långpanna eller ugnsform (ca 25x35 cm)
Kaka:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl neutral olja (t.ex. rapsolja)
4–5 morötter (ca 4 dl fint rivna)
Färskostglasyr:
100 g smör, rumsvarmt
200 g färskost
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal av ½ citron (valfritt)
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C och klä en ugnsform (ca 25x35 cm) med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
Vänd ner oljan och de rivna morötterna i äggsmeten, rör sedan ner mjölblandningen.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 35–40 minuter.
Låt kakan svalna helt innan du brer på glasyren.
Glasyr:
Vispa ihop smör, färskost, florsocker, vaniljsocker och ev. citronskal till en slät glasyr.
Bred ut över den kalla kakan och ställ gärna i kyl 30 minuter innan servering.









