top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Morotskaka

  • homelifewithdiana
  • 6 nov.
  • 1 min läsning
ree

Ingredienser

1 långpanna eller ugnsform (ca 25x35 cm)


Kaka:

3 ägg

3 dl socker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

2 tsk kanel

1 tsk malen ingefära

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1 ½ dl neutral olja (t.ex. rapsolja)

4–5 morötter (ca 4 dl fint rivna)



Färskostglasyr:

100 g smör, rumsvarmt

200 g färskost

1 tsk vaniljsocker

Rivet skal av ½ citron (valfritt)


Gör så här

Sätt ugnen på 175°C och klä en ugnsform (ca 25x35 cm) med bakplåtspapper.

  1. Vispa ägg och socker pösigt.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.

  3. Vänd ner oljan och de rivna morötterna i äggsmeten, rör sedan ner mjölblandningen.

  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 35–40 minuter.

  5. Låt kakan svalna helt innan du brer på glasyren.


Glasyr:

  1. Vispa ihop smör, färskost, florsocker, vaniljsocker och ev. citronskal till en slät glasyr.

  2. Bred ut över den kalla kakan och ställ gärna i kyl 30 minuter innan servering.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page