top of page

HOMELIFEWITHDIANA

Smaker för varje stund

Karamelliserad lökpasta med grädde & parmesan

  • homelifewithdiana
  • 3 nov.
  • 1 min läsning


ree

Ingredienser (4 portioner)

4 gula lökar

400 g spaghetti

1 vitlöksklyfta

2 dl vispgrädde

1 dl pastavatten

1,5 dl riven parmesanost

½ kruka färsk persilja

1 tsk citronjuice

2 msk kalvfond eller grönsaksfond

4 droppar worcestersås

Salt & svartpeppar

(Ev. chiliolja till topping)






Gör så här:

  1. Skiva löken tunt och stek den långsamt i lite olja på medelvärme i 20–30 minuter tills den blir mjuk, gyllene och söt.

  2. Pressa i vitlöken och låt fräsa med någon minut.

  3. Häll i grädden, citronjuicen, worcestersåsen och kalvfonden. Låt sjuda på låg värme tills såsen blir krämig.

  4. Koka spaghettin al dente enligt anvisningarna på förpackningen.

  5. Vänd ner pastan i såsen tillsammans med lite pastavatten och riven parmesan. Rör om tills allt blir silkeslent.

  6. Krydda med salt och svartpeppar.


    Servera:Toppa med hackad persilja, extra parmesan – och ringla gärna över lite chiliolja för hetta.

 
 
images.jpg

Följ med på min matresa

Mat har alltid varit mitt språk för att skapa minnen, sprida glädje och samla människor kring bordet.

Från enkla vardagsrätter till festmåltider vill jag inspirera dig att njuta mer av både maten och stunden. Följ med mig i köket, så delar jag recept, tips och inspiration från mitt hjärta till ditt.”

bottom of page