Karamelliserad lökpasta med grädde & parmesan
- homelifewithdiana
- 3 nov.
- 1 min läsning

Ingredienser (4 portioner)
4 gula lökar
400 g spaghetti
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
1 dl pastavatten
1,5 dl riven parmesanost
½ kruka färsk persilja
1 tsk citronjuice
2 msk kalvfond eller grönsaksfond
4 droppar worcestersås
Salt & svartpeppar
(Ev. chiliolja till topping)
Gör så här:
Skiva löken tunt och stek den långsamt i lite olja på medelvärme i 20–30 minuter tills den blir mjuk, gyllene och söt.
Pressa i vitlöken och låt fräsa med någon minut.
Häll i grädden, citronjuicen, worcestersåsen och kalvfonden. Låt sjuda på låg värme tills såsen blir krämig.
Koka spaghettin al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
Vänd ner pastan i såsen tillsammans med lite pastavatten och riven parmesan. Rör om tills allt blir silkeslent.
Krydda med salt och svartpeppar.
Servera:Toppa med hackad persilja, extra parmesan – och ringla gärna över lite chiliolja för hetta.









